sarmale de post cu nuci si ciuperci

Sarmale de posti cu nuci: o reteta vegetariana sanatoasa si hranitoare si ciuperci

Introducere la Sarmalele de Post cu Nuci si Ciuperci

Sarmalele de post cu nuci si ciuperci reprezinta o varianta sanatoasa si hranitoare a traditionalului preparat romanesc, adaptat nevoilor celor care urmeaza o dieta vegetariana sau vegană. Aceasta reteta transforma sarmalele dintr-un fel de mancare greu si plin de carne, intr-una plina de arome si texturi diferite, oferind totodata beneficii nutritive considerabile.

Ingrediente Necessare

Pentru a prepara sarmale de post cu nuci si ciuperci, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: foi de varza murata sau proaspata, 200 de grame de nuci macinate, 300 de grame de ciuperci tocate fin, o ceapa mare tocata, 100 de grame de orez, patrunjel si marar tocat, sare, piper si alte condimente dupa gust, precum si bulion sau pasta de tomate pentru sos.

Prepararea Compozitiei

Incepeti prin a pregati umplutura pentru sarmale. Caliti ceapa in putin ulei pana devine translucida. Adaugati ciupercile tocate si lasati-le pe foc pana cand isi reduc volumul si sunt bine patrunse. Incorporati nucile macinate si orezul, amestecati bine si condimentati cu sare, piper si ierburile aromatice tocute. Lasati compozitia sa se racoreasca inainte de a incepe sa umpleti foile de varza.

Asamblarea Sarmalelor

Pentru asamblarea sarmalelor, pregatiti foile de varza. Daca folositi varza murata, este bine sa o desaratati in apa rece pentru cateva ore. Luati fiecare foaie de varza, taiati cotorul gros si pliati mici portii din umplutura preparata anterior in centrul fiecarei foi. Rulati foile cu grija, strangand capetele pentru a sigila umplutura in interior. Repetati procesul pana cand terminati toata umplutura.

Cum sa Gatiti Sarmalele

Intr-o oala mare, asezati cateva foi de varza pe fund pentru a preveni arderea sarmalelor. Asezati sarmalele rulate unul cate unul, strans, pana umpleti oala. Turnati peste sarmale suficient bulion sau pasta de tomate diluata cu apa pentru a le acoperi. Puteti adauga si cateva frunze de dafin pentru aroma suplimentara. Acoperiti oala si lasati sarmalele sa fiarba la foc mic pentru aproximativ doua ore, pana cand orezul este gatit si sarmalele sunt fragede.

Servirea Sarmalelor de Post

Sarmalele de post cu nuci si ciuperci sunt cel mai bine servite calde, alaturi de mamaliguta si un bol de smantana vegana sau un sos de rosii. Se pot orna cu patrunjel proaspat tocat pentru un plus de culoare si prospetime. Aceste sarmale sunt nu numai un deliciu culinar, ci si o alternativa sanatoasa care poate fi savurata in orice perioada a anului, indiferent de restrictiile alimentare.

admin.incerc
admin.incerc
Articole: 295